RSS-linkki
Kokousasiat:https://dynastyjulkaisu.virrat.fi:443/cgi/DREQUEST.PHP?page=rss/meetingitems&show=30
Kokoukset:
https://dynastyjulkaisu.virrat.fi:443/cgi/DREQUEST.PHP?page=rss/meetings&show=30
Henkilöstöjaos
Pöytäkirja 19.06.2023/Pykälä 30
Edellinen asia | Seuraava asia | Muutoksenhakuohje Kokousasia PDF-muodossa |
Ravintopalveluiden henkilökunnan ravintoetu
HENKJAOS 19.06.2023 § 30
268/01.02.06/2023
Valmistelija Henkilöstöpäällikkö
Henkilöstöjaos on 18.12.2018 § 37 päättänyt mm., että ruokapalvelujen henkilökunta 1.1.2019 lukien maksaa ruokailustaan henkilöstöaterian hinnan.
Ruokapalvelupäällikkö on esittänyt, että ruokapalveluiden työntekijöille otetaan käyttöön ravintoetu. Perusteluina esitetään mm.
- Myönteinen vaikutus työhyvinvointiin ja työtyytyväisyyteen. Suurin osa työntekijöistä
- Pirkanmaan Voimi vastaa ateriapalvelujen tuottamisesta hyvinvointialueella. Se ostaa ateriapalvelut Virtain kaupungin ruokapalveluita. Voimian mukaantulo on merkinnyt laadun tarkkailun ja raportoinnin lisääntymistä.
- Laadun tarkkailun lisäksi palvelukeittiössä työskentelevien ruokapalvelutyöntekijöiden tehtäviin kuuluu päivittäinen ruokailun yhteydessä tapahtuva asiakkaiden ohjaaminen ja opastaminen ruokailutilanteissa. Palvelukeittiöiden henkilökunta huolehtii, että asiakkaat saavat heidän tarpeidensa mukaiset ateriat. Ruokailutilanteissa henkilökunta huolehtii, että asiakkaat dsaavat heidän tarpeidensa mukaiset ateriat. Ruokailutilanteissa päävastuu on opettajilla, mutta heillä ei ole osaamista eikä tietoa ateriakokonaisuuksista. erityisruokavalioista, allergeeneista ja ruoissa käytetyistä raaka-aineista. Tämän vuoksi ohjausvastuu on pääosin siirtynyt palvelukeittiön henkilökunnalle.
- Ruokapalvelun imagon vuoksi olisi tärkeää, etä henkilökuntamme ruokailisivat esimerkkinä muille ruokailijoille.
Liitteenä ruokapalvelupäällikön esitys
KVTES VI luku 4 § Pääateriasta perittävä korvaus
1 mom.
Työnantajan työpaikkaruokaloissa peritään pääateriasta (lounas, päivällinen, kouluaterian luonteinen ateria) toimivaltaisen viranomaisen päätöksen mukaan vähintään ravintoedun verotusarvon ja enintään omakustannushinnan mukainen korvaus.
Soveltamisohje
Laitosruokalan (ruokaa valmistetaan pääasiassa muille kuin henkilöstölle) omakustannushinnassa otetaan huomioon ruoka-aineiden hankinta- ja kuljetuskustannukset, ruokahuoltohenkilöstön palkat sosiaalikustannuksineen ja arvonlisävero. Jos kysymyksessä on muu työpaikkaruokala, omakustannushinnassa voidaan ottaa huomioon lisäksi energia-, hallinto-, ylläpito- ja pääomakustannukset.
2 mom.
Mikäli viranhaltija/työntekijä koulussa, päiväkodissa taikka lastenhuoltolaitoksessa, sairaalassa tai muussa hoitolaitoksessa työvuorossa ollessaan määrätään osallistumaan valvojana tai ohjaajana ruokailuun ns. esimerkkiruokailijana, ei ateriasta tällöin peritä korvausta.
Soveltamisohje
Jollei ateriasta peritä korvausta, se katsotaan verotettavaksi luontoiseduksi.
Hallintosääntö 28 § Henkilöstöjaoksen ratkaisuvalta
Henkilöstöjaosto päättää:
-------
3) virka- ja työehtosopimuksen määräyksen soveltamisesta silloin, kun se on jätetty kaupungin harkintaan;
Esittelijä Henkilöstöpäällikkö Asko Ihamäki
Päätösehdotus Henkilöstöjaos päättää, että ruokapalvelun henkilöstö ruokailee verotusarvolla 1.6.2023 lukien.
Päätös Henkilöstöjaos hyväksyi ehdotuksen yksimielisesti.
Liite 2/ § 30, ruokapalvelupäällikön esitys.
Lisätietoja Henkilöstöpäällikkö Asko Ihamäki, 0447151212
Jakelu Tekniset palvelut
Palkanlaskenta.
Edellinen asia | Seuraava asia | Muutoksenhakuohje Kokousasia PDF-muodossa |