Dynasty tietopalvelu Haku RSS Virtain kaupunki

RSS-linkki

Kokousasiat:
https://dynastyjulkaisu.virrat.fi:443/cgi/DREQUEST.PHP?page=rss/meetingitems&show=30

Kokoukset:
https://dynastyjulkaisu.virrat.fi:443/cgi/DREQUEST.PHP?page=rss/meetings&show=30

Henkilöstöjaos
Pöytäkirja 19.06.2023/Pykälä 30

Edellinen asia | Seuraava asia Muutoksenhakuohje Kokousasia PDF-muodossa

 

 

Ravintopalveluiden henkilökunnan ravintoetu

 

HENKJAOS 19.06.2023 § 30  

268/01.02.06/2023  

 

 

Valmistelija Henkilöstöpäällikkö

 

Henkilöstöjaos on 18.12.2018 § 37 päättänyt mm., että ruokapalvelujen henkilökunta 1.1.2019 lukien  maksaa ruokailustaan henkilöstöaterian hinnan.

 

Ruokapalvelupäällikkö on esittänyt, että ruokapalveluiden työntekijöille otetaan käyttöön ravintoetu. Perusteluina esitetään mm.

-          Myönteinen vaikutus työhyvinvointiin ja työtyytyväisyyteen. Suurin osa työntekijöistä

-          Pirkanmaan Voimi vastaa ateriapalvelujen tuottamisesta hyvinvointialueella. Se ostaa ateriapalvelut Virtain kaupungin ruokapalveluita. Voimian mukaantulo on merkinnyt laadun tarkkailun ja raportoinnin lisääntymistä.

-          Laadun tarkkailun lisäksi palvelukeittiössä työskentelevien ruokapalvelutyöntekijöiden tehtäviin kuuluu päivittäinen ruokailun yhteydessä tapahtuva asiakkaiden ohjaaminen ja opastaminen ruokailutilanteissa. Palvelukeittiöiden henkilökunta huolehtii, että asiakkaat saavat heidän tarpeidensa mukaiset ateriat. Ruokailutilanteissa henkilökunta huolehtii, että asiakkaat dsaavat heidän tarpeidensa mukaiset ateriat. Ruokailutilanteissa päävastuu on opettajilla, mutta heillä ei ole osaamista eikä tietoa ateriakokonaisuuksista. erityisruokavalioista, allergeeneista ja ruoissa käytetyistä raaka-aineista. Tämän vuoksi ohjausvastuu on pääosin siirtynyt palvelukeittiön henkilökunnalle.

-          Ruokapalvelun imagon vuoksi olisi tärkeää, etä henkilökuntamme ruokailisivat esimerkkinä muille ruokailijoille.

 

Liitteenä ruokapalvelupäällikön esitys

 

KVTES VI luku 4 § Pääateriasta perittävä korvaus

1 mom.

Työnantajan työpaikkaruokaloissa peritään pääateriasta (lounas, päivällinen, kouluaterian luonteinen ateria) toimivaltaisen viranomaisen päätöksen mukaan vähintään ravintoedun verotusarvon ja enintään omakustannushinnan mukainen korvaus.

Soveltamisohje

Laitosruokalan (ruokaa valmistetaan pääasiassa muille kuin henkilöstölle) omakustannushinnassa otetaan huomioon ruoka-aineiden hankinta- ja kuljetuskustannukset, ruokahuoltohenkilöstön palkat sosiaalikustannuksineen ja arvonlisävero. Jos kysymyksessä on muu työpaikkaruokala, omakustannushinnassa voidaan ottaa huomioon lisäksi energia-, hallinto-, ylläpito- ja pääomakustannukset.

2 mom.

Mikäli viranhaltija/työntekijä koulussa, päiväkodissa taikka lastenhuoltolaitoksessa, sairaalassa tai muussa hoitolaitoksessa työvuorossa ollessaan määrätään osallistumaan valvojana tai ohjaajana ruokailuun ns. esimerkkiruokailijana, ei ateriasta tällöin peritä korvausta.

 

Soveltamisohje

Jollei ateriasta peritä korvausta, se katsotaan verotettavaksi luontoiseduksi.

 

Hallintosääntö 28 § Henkilöstöjaoksen ratkaisuvalta

Henkilöstöjaosto päättää:

-------

3) virka- ja työehtosopimuksen määräyksen soveltamisesta silloin, kun se on jätetty kaupungin harkintaan;

 

 

Esittelijä Henkilöstöpäällikkö Asko Ihamäki

 

Päätösehdotus Henkilöstöjaos päättää, että ruokapalvelun henkilöstö ruokailee verotusarvolla 1.6.2023 lukien.

 

Päätös Henkilöstöjaos hyväksyi ehdotuksen yksimielisesti.

 

 Liite 2/ § 30, ruokapalvelupäällikön esitys.

 

Lisätietoja Henkilöstöpäällikkö Asko Ihamäki, 0447151212

 

 

Jakelu Tekniset palvelut

 Palkanlaskenta.


Edellinen asia | Seuraava asia Muutoksenhakuohje Kokousasia PDF-muodossa